Online zichtbaarheid

Online zichtbaarheid

"Mijn website moet op nummer 1 staan in Google". Dat is één van de uitspraken die we vaak te horen krijgen.

Is een rank 1 positie überhaupt te garanderen? Om daar een eerlijk antwoord op te geven: nee, tenzij je SEA (betaalde advertenties) inzet. Hoog ranken in Google hangt af van veel factoren, waaronder je concurrentie en de term waarop je gevonden wilt worden natuurlijk.

Wat veel mensen vergeten is dat iedereen de befaamde "rank 1 positie" wil. Zoals je zult begrijpen is het niet een knop die we aan of uit kunnen zetten, waarmee een andere website van zijn ranking-troon gestoten wordt. Wil je gevonden worden op enkel het woord "cadeau"? Maak je borst maar vast nat voor partijen zoals Wehkamp of Zalando, en geloof ons - dat ga je niet winnen.

Je website moet "slim" vindbaar worden

Wanneer je op jouw bedrijfsnaam googled, kom je waarschijnlijk al terug in de top drie van de zoekresultaten. Of je nu een oude of nieuwe website hebt. Dat is ook niet zo gek. Waarschijnlijk staat je bedrijfsnaam verwerkt in de domeinnaam, je website staat vol met beschrijvingen over jouw bedrijf en de zoekterm is zeer relevant. Maar daar ga je geen handel uit halen. Stel je voor: je bent restauranthouder in Groningen. Dan wil je uiteraard gevonden worden op de naam van je zaak, maar vindbaar zijn op zoektermen zoals "uit eten Groningen" zal veel meer bijdragen. Hier heeft de zoekende gebruiker namelijk al het idee om uit eten te gaan, en wanneer je website hoog genoeg staat is de kans groot dat deze aan een tafel bij jouw restaurant komt eten. Klinkt logisch, maar hoe pak je zoiets aan?
Je website moet "slim" vindbaar worden

Je bouwt geen huis zonder bouwplan

Werken aan online zichtbaarheid is een traject van meten, aanpassen, meten en weer aanpassen. Maar het belangrijkste van allemaal: je moet goed van start gaan met een doordacht plan. Heb je in kaart wie je doelgroep is? Welke zoekwoorden gebruikt je doelgroep om jou te moeten vinden? Wie zijn jouw concurrenten? De inzichten van deze vragen zijn cruciaal om een goed geoptimaliseerde website te kunnen bouwen. Kunnen we je helpen met het vergroten van jouw zichtbaarheid op het internet? Neem contact op. We denken graag met je mee.
Logo Praes
Stavangerweg 23-16 • 9723JC, Groningen • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.050 8200 900